mandag 22. februar 2010

Sykkeltur med Eduardo

På lørdag var vi ute på en sykkeltur rundt Buenos Aires sammen med Eduardo. Eduardo jobber i Amartya som er den virksomheten som kulturstudier samarbeider med. Det var en spennende opplevelse. Å se byen fra et sykkelsete er mye bedre enn å dukke opp fra jorden med metroen ett eller annet sted. Med sykkel får man se hvordan det er på veien, og man får tid til å se seg omkring. Vi var omkring 15 personer på turen. De fleste hadde kjøpt sykkel her og de andre lånte av en sykkelutleier. Sykkelutleie her er ganske dyrt sammenlignet med hva du kan få for en litt dårlig sykkel her. Derimor har det ikke noe å si at den er litt dårlig, fordi det er helt flatt her.

Sykling i Buenos Aires er spennende, også fordi vi syklet sammen med Eduardo som lærte oss at når du sitter på sykkelen her, så er alt lov. Syklister har lov til å sykle på rødt lys. Det kan høres litt skummelt ut når man leser det slik, men de aller fleste gatene er enveiskjørte, og godt, eller ganske greit, merket med hvilken vei den kryssende veien er enveiskjørt. Dermed trenger man kun å se én vei for å se om det er klart. Genialt. Sykling gjøres alltid i veibanen fordi fortauene kun er beregnet til å gå på, selv om et er lov å sykle på de. Alt er jo lov, for syklisten.

Det gjør at det går temmelig raskt å sykle rundt omkring. Biler må stoppe på rødt, men på sykkel kan man kjøre rett over når det er lite trafikk med få eller ingen kryssende biler og personer.

Vi så mye interessant på veien, og dro også innom et organisk marked. Spennende. Etter fem timer var vi tilbake til Pichincha-huset.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar